Den 13. september 2022 arrangerede SOCIUU et netværksmøde hos Aarhus Kommune Teknik og Miljø, for at diskutere medarbejderengagement på sociale medier. Der er uden tvivl stor interesse for employee advocacy og medarbejderinvolvering blandt kommunerne i Danmark. Især til at bistå til en i forvejen hårdt ramt rekrutteringsprocess og styrke employer branding var på agendaen.

Employee Advocacy handler om, at man aktiverer medarbejderne på sociale medier. Medarbejderne organiseres ud fra et relevansprincip, hvor man sikrer at de har en personlig og faglig interesse i at involvere sit netværk i organisationens aktiviteter, job og kommunikation. Til fortalte vores egen Customer Succes Manager, Nanna Bøgelund Madsen, hvordan man kan tage udgangspunkt i de tre vigtigste aktører i employee advocacy: Organisationen, Medarbejderen og Netværket.

Inden netværket sendte SOCIUU et survey ud til deltagerne, og allerede her stod det klart, at der er en stor interesse i at engagere medarbejderne, men at det netop kan være svært at få ledelsens opbakning.

Til netværket havde vi derfor udarbejdet et worksheet, hvor formålet var at arbejde sig nærmere et klart formål. Et formål der rammer relevante medarbejdere med relevant content, og som skaber mening for organisationen.

Du kan hente arbejdsarkene her: Event Worksheet

 

Hvordan kommer jeg i gang med employee advocacy?

Til netværket var Sociuu Customer Success team med til at besvare på spørgsmål om opstart af medarbejderambassadørprogrammer. Her kunne vi konstatere, at der var flere, der allerede er godt i gang, omend håndholdt.

Formålet var særligt et omdiskuteret emne: Hvad skal vi opnå? Herefter dykkede flere ned i spørgsmålet: Hvem skal, bør og kan være interesserede i netop dette emne? Og hvordan gør vi det så rent praktisk.

Her har Sociuu gode erfaringer med både strukturering, implementering og onboarding af medarbejdere til netop at se formålet med projektet.

Der er flere kommuner rundt om i landet, som allerede er godt i gang med medarbejderinvolvering med Sociuu ved hånden. Da mange kommuner er decentraliserede af natur, gik diskussionerne også på ambassadører og frontløberne i organisationen, som kan hjælpe med at få gang i programmet.

På baggrund af dialogerne til netværket har vi samlet,

 

4 GODE GRUNDE TIL AT KOMME I GANG MED EMPLOYEE ADVOCACY.

  1. Engagerede medarbejdere

Jo højere medarbejderengagementet er, jo større tiltrækningskraft har vi på nye talenter, kandidater og potentielle kunder.

  1. Øget synlighed og tilstedeværelse

Vores medarbejdere har et professionelt netværk der er 10x større end organisationens tilstedeværelser på sociale medier. Hvis ikke vi taler til deres netværk, hører de os ikke.

  1. Flere forretningsmuligheder

Ved at involvere vores medarbejdere kan vi spare penge på betalt annoncering og vi får tilgang til en større pulje af talenter og kandidater fra nye netværk.

  1. Personlig reach vinder

Det organiske engagement fra personlige netværk vinder over virksomhedssidens reach samtidigt med at udgiften til betalt annoncering er stigende.

Afslutningsvis gennemgik vi mulighederne ved at have et værktøj ved hånden til organisering, samt hvordan SOCIUU hjælper kommuner med at komme i gang og skabe et trygt læringsmiljø for både projektledere og medarbejderne som udgangspunkt for at skabe engagement på sociale medier.

ERFA-grupper som denne vil afholdes løbende og vi glæder os til at se flere kommunale medarbejdere på sociale medier.

Sidder du tilbage med spørgsmål og nysgerrighed eller brænder du for at høre mere om medarbejderinvolvering i Kommuner? Få hjælp til lige netop din case ved at booke et online møde med Christoffer Szabad her:Klik her.