Aarhus Kommune er i langt højere grad end andre kommuner gået i dialog med omverdenen

Aarhus Kommune employee advocacy program sikrer at de er aktive på de medier, hvor borgerne, netværk og kvalificerede kandidater befinder sig. Det at være en nærværende og relevant kommune er i dag afgørende for at sikre den velfærd som forventes.

”Som medarbejder i Aarhus Kommune har vi stort fokus på nærvær i vores daglige arbejde med borgerne, men også kolleger imellem. Employee advocacy kan involvere medarbejderne på en ny måde. De er eksperterne på deres fagområder og kender sproget og kulturen. De giver kommunikationen en troværdighed, som vi som arbejdsplads ikke kan give på samme måde”
Jannie Lindberg Sundgaard, Kommunikationskonsulent ved Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune

Ny måde at drive medarbejderengagement

Employee advocacy arbejdsgruppen har ambitioner om at øge engagementet af den kommunikation der deles med medarbejderne. En tættere dialog og involvering af kollegaerne har i høj grad været en prioritering, men det har tidligere været svært at aktivere enkelte medarbejdergrupper.

Med Sociuu har kommunen nu mulighed at følge engagement af de initiativer de bliver inviteret til at dele. Med en engagement rate på 65% af de inviterede har de skabt enestående resultater på sociale medier, både når det handler om borgerinformation, employer branding og rekruttering.

På blot få måneder har Aarhus Kommunes employee advocacy program genereret over 3000 organiske kliks til en samlet værdi (EMV) på mere end 100.000kr.

Den nærværende kommunikation sat på spidsen

Kommunen har haft en klar strategi om at have en synlig, åben og inddragende kommunikation. Dette inkluderer en stærk digital tilstedeværelse.

Med employee advocacy skaber de nærvær ved at sætte et ansigt på afsenderen. Det styrker både troværdighed og deres visuelle identitet, samt det indfrier deres ønske om at være involverende, dialogskabende, lyttende og tilstedeværende i deres arbejde på digitale kanaler.

Kommunens tilstedeværelse på sociale medier er berettiget

”Medarbejderne er de vigtigste samarbejdspartnere, når det kommer til at skabe nærhed, da de har den daglige kontakt med borgere, virksomheder og lokalsamfundet generelt. Sociuu er en enkel og effektiv måde at skabe engagement hos medarbejderne med kommunikation, der er tilpasset deres interesser og kompetencer”
Jannie Lindberg Sundgaard, Kommunikationskonsulent ved Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Med fælles træning og onboarding af medarbejderne har kommunen et fælles udgangspunkt for employee advocacy. Kommunens klik rate på 53,3 klik per opslag viser desuden at deres tilstedeværelse er berettiget og at deres delinger er interessant både for medarbejdere og deres netværk.

EA Pilot med 100 medarbejdere

58

SoMe delinger

3094

Klik

53,3

klik/deling

DKK +100.000

EMV

65%

Gennemsnitligt medarbejderengagement

Country

Denmark